20 November 2012

Baju nikah..

Assalamualaikum....

Aku xreti la nak teaster2 ni... ni juz nak tunjuk baju nikah aku.. memang sangat simple....design PEPLUM... suke sangat design ni.... aku wat, eh aku tempah baju ni kat butik pengantin belah lelaki... kain beli sendiri, juz upah jahit... 

cilok pic dri fb akak tu...
disebabkan nak cut cost yg mmg dh terOVER lebih, aku tambah la sendiri,border lace+manik cikit2...
hasilnyer....................

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


simple.. tp aku suke.. :p


Zoom detail cikit..............................

simple kan...

OVERALL DAMAGE :

Kain chiffon - RM 22 x 6m        = RM 132
Kain satin    - RM 22 x 3m        =  RM  66
Border lace  - RM 25 x 1 1/2 m =  RM  37  (diskaun 50sen)
Kos upah                                  = RM 280
Manik                                       = RM    8
Veil            - kain dapat free 1m....
Bunga        - lebihan kain chiffon

TOTAL = RM 523.00

Bila kira, mmg mahal la bagi aku ni, tp xpe la, puas ati dengan baju ni... aku tak tahu kenapa, tapi bagi aku, untuk pernikahan aku nak yang terbaik... baju ni akan jadi kenangan untuk aku nanti...


Doakan semuanya berjalan lancar nanti... 80 hari lagi. @ 2 bulan  20 hari lagi.... huhhhh...........



♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Dak Kecik♥

7 comments:

Cik Saila said...

cantiknya baju nikah awk..mcm baju saloma :)) comel sungguh! details awk pun cantik..3D flowers tu awesome la :)

Iera'ra Nordin said...

Cantik ok bila da wat detailing tuh ...
wat detailing sendr lagi awesome ...
hopefully semuanya berjalan lancar dear ...

zaniakecik said...

tq. cik saila.. eh, puan saila la... hehe..
Iera'ra - tu la seronok wat sendiri, feeling2 gitu.. hehehe

nadia said...

lupa pulak nak follow ;p

cantikkkkkkk sangattttttttttttt baju ni!

nadia said...

lagi satu terlupa, jom yang join event ni.

http://www.nadiafarahida.com/2012/11/perhatian-kepada-semua-blogger.html

Anonymous said...

nice n sesuai dgn tuan badannye...cantik sgt....semoga semuanya berjalan lancar..insyallah....

orked violet said...

eh! cantik sangat! serious gojesss!!! Sya suke pepLum tp xseswai ngn Sya..huhu

jahit sndr manik & border lace tu??hebat La kamu dear!!!

BTW, sya br foLLOw kamu, free, visit/foLLOw Sya jugak ek~
sya-orked.blogspot.com